Pasta do chleba "dwa sery"

0 (0 ocen)

  • 10 min

Prosta i smaczna pasta do pieczywa z sera ricotta i sera żółtego.

  • 10 min

Składniki:

  • 250 g sera ricotta (1 opakowanie)
    150 g sera żółtego salami
    1/2 średniej czerwonej cebuli
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka soku z cytryny
    szczypta soli
    szczypta cukru
    szczypta pieprzu
    odrobina chili

Pasta do chleba "dwa sery" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czerwoną cebulę kroimy w jak najdrobniejszą kostkę.
  • 2. Ser ricotta rozcieramy z jogurtem naturalnym, dodajemy starty żółty ser i pokrojoną cebulę. Dokładnie mieszamy. Przyprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem, cukrem i chili do smaku.

Porady

Zamiast sera salami można użyć innego niezbyt miękkiego sera żółtego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy