Pasta brokułowa z fetą i kurkumą

0 (0 ocen)

  • 16 min

Pyszne smarowidło o cudownym zielonym kolorku ;)Idealne na chlebuś (najlepiej ten domowej roboty) lub na krakersa czy też do nachos.Pasta w smaku dość słona (ja tak lubię), więc zamiast fety można użyć serka śmietankowego.Z podanych proporcji wychodzi taki wielki słój.Polecam!

  • 16 min

Składniki:

  • 200 g brokuła
    200 g fety lub serka śmietankowego
    3 łyżeczki oleju lnianego
    1 łyżeczka kurkumy mielonej
    sól - TYLKO jeśli robisz z serka śmietankowego

Pasta brokułowa z fetą i kurkumą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Brokuła podzielić na małe różyczki i gotować 5 minut, nie dłużej.
    Odcedzić, ostudzić.
    Do dużej miski wrzucić wszystkie składniki i za pomocą blendera, zmiskować na gładkę, aksamitną masę.
    Pasta najlepiej smakuje schłodzona.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy