Pasta a'la guacamole

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pasta z awokado z dodatkiem soku z limonki i soli to klasyczny sos guacamole. Ale dodatek papryki, zielonych oliwek i szczypioru jest już mniej klasyczny... Niemniej pasta jest pyszna :)

  • 10 min

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    sok z 1/2 limonki
    1 czubata łyżka drobno posiekanej czerwonej papryki
    6 czarnych oliwek bez pestek
    1 czubata łyżka posiekanego szczypioru
    sól morska

Pasta a'la guacamole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestkę i łyżką oddzielamy miąższ od skóry. Miąższ rozcieramy na pastę widelcem lub krótko blendujemy. Od razu dodajemy sok z połowy limonki i dokładnie mieszamy. Dodajemy posiekaną paprykę, drobno pokrojone oliwki i szczypior. Przyprawiamy solą morską.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy