Passata z ziolami i czosnkiem

  • wyświetlono: 67 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Charakteryzuje się słodko-kwaśnym smakiem. Nadaje sie do spożycia na ciepło jak i na zimno.

IMG_20190719_141330
  • 8 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

5dużych pomidorów,
1 mała cebula,
2ząbki czosnku,
2 liście laurowe,
1/3 łyżeczki majeranku,
4ziela angielskie,
3łyzki cukru,

Sposób przygotowania przepisu:

Passata z ziolami i czosnkiem

  • 1. Zaczynamy od zrumienienia cebuli pokrojonej w drobną kosteczke, nastepnie dodajemy czosnek, pomidory pokrojone w kosteczke, przyprawy, tak azymy chwile.często mieszajac, zostawiamy na ogniu do momentu az ubedzie wody(soku pomidorowego)

Porady

Polecam dodac 4,5 listków bazylii i w zależności od kwasowości pomidorów mozna dodać łyżeczke octu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pomidorcukier

Komentarze

Podobne przepisy

Buraczki z jogurtem i czosnkiem

Dodane przez: kuchenny świat

Buraczki z jogurtem i czosnkiem

Zapraszam na smaczny dodatek do...

Szpinak ze śmietaną i czosnkiem.

Dodane przez: neliada

Szpinak ze śmietaną i czosnkiem

Szpinak traktowany przez wielu...

Smażona rzodkiewka z cebulą i czosnkiem

Dodane przez: kuchenny świat

Smażona rzodkiewka z cebulą i czosnkiem

Smażona rzodkiewka z cebulą i czosnkiem...

Młode ziemniaki zapiekane w jogurcie z czosnkiem i bazylią pod parmezanem

Dodane przez: Jola1977-1977

Młode ziemniaki zapiekane w jogurcie z czosnkiem...

Bardzo smaczne ,aromatyczne ziemniaki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE