Paski piersi kurczaka w panierce ze ...słonych paluszków:)

4.5 (193 ocen)

  • 35 min

DO PANIERKI WYKORZYSTAŁAM...SŁONE PALUSZKI ROZGNIECIONE WAŁKIEM.-PASKI PIERSI W TEJ LEKKO SŁONEJ PANIERCE WYSZŁY PRZEESMACZNE!!!cHRUPIĄCE I APETYCZNE.tAKIE INNE NIZ ZAWSZE.Polecam.

  • 35 min

Składniki:


  • 1 podwójna pierś z kurczaka

    1 jajko
    OPAKOWANIE SŁONYCH PALUSZKÓW
    po 3-4 łyżki mąki pszennej i bułki tartej
    sól i pieprz
    pół łyżeczki mielonej kolendry

    olej do smażenia


Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paski piersi kurczaka w panierce ze ...słonych paluszków:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso umyj i oczyść. Pokrój na niezbyt cienkie paski, najlepiej długości 5-6 cm. Posyp przyprawami, dobrze w nich obtocz, a następnie odstaw na około 20-30 minut.
    2. SŁONE PALUSZKI połam , rozgnieć i na koniec ROZWAŁKUJ na drobne kawałeczki , przesyp do miski.W drugiej miseczce roztrzep jajko, a do trzeciej wsyp mąkę. Mięso panieruj kolejno lekko w mące, jajku i w panierce ze słoych paluszków.. Smaż na gorącym oleju na złoto. Podawaj z ziemniakamii np z marynowana papryka.

Porady

porcje-4 cena za porcje -około 2, 60

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować