DO PANIERKI WYKORZYSTAŁAM...SŁONE PALUSZKI ROZGNIECIONE WAŁKIEM.-PASKI PIERSI W TEJ LEKKO SŁONEJ PANIERCE WYSZŁY PRZEESMACZNE!!!cHRUPIĄCE I APETYCZNE.tAKIE INNE NIZ ZAWSZE.Polecam.
35 min
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 jajko
OPAKOWANIE SŁONYCH PALUSZKÓW
po 3-4 łyżki mąki pszennej i bułki tartej
sól i pieprz
pół łyżeczki mielonej kolendry
Paski piersi kurczaka w panierce ze ...słonych paluszków:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mięso umyj i oczyść. Pokrój na niezbyt cienkie paski, najlepiej długości 5-6 cm. Posyp przyprawami, dobrze w nich obtocz, a następnie odstaw na około 20-30 minut.
2. SŁONE PALUSZKI połam , rozgnieć i na koniec ROZWAŁKUJ na drobne kawałeczki , przesyp do miski.W drugiej miseczce roztrzep jajko, a do trzeciej wsyp mąkę. Mięso panieruj kolejno lekko w mące, jajku i w panierce ze słoych paluszków.. Smaż na gorącym oleju na złoto. Podawaj z ziemniakamii np z marynowana papryka.
Komentarze