CIASTO PASIACZEK

5 (1 ocen)

  • 40 min

PODOBNE CIASTO JADLAM W HOTELU NA MAZURACH WIEC BYLA TO INSPIRACJA DLA MNIE NA STWOZENIE TAKIEGO PYSZNEGO CIASTA,CIASTO JEST PROSTE SZYBKIE I DO TEGO BARDZO SMACZNE.

  • 40 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    5 JAJ
    SZKLANKA MAKI
    SZKLANKA CUKRU
    ŁYZECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
    ŁYZKA OCTU
    CUKIER WANILIOWY
    TROSZKE SOLI.
    KREM:
    1 GOTOWY KREM WANILIOWY .
    2 SMIETANKI 30%
    4 SNIEŻKI NA MLEKO.

    DO DEKORACJI WIORKI KOKOSOWE 30G
    I KAKAO SLODKIE TAKZE 30G
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Ciasto pasiaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:
    BIALKA ODDZIELIC OD ZOLTEK, BIALKA UBIC Z ODROBINA SOLI POTEM STOPNIOWO DODAWAC 1 SZKLANKE CUKRU.DO MAKI DODAC PROSZEK DO PIECZENIA WYMIESZAC ,DO ŻOLTEK DODAC LYZKE OCTU WSZYSTKIE MASY POLACZYC ZE SOBA NAJPIERW BIALKA I ZOLTKA POTEM MAKE Z PROSZKIEM. BLACHE WYSMAROWAC MASLEM I OPRUSZYC BULKA TARTA PIEC 30 MINUT 2OO STOPNI Z TERMOOBIEGIEM. BISZKOPT STUDZIMY KROIMY NA 2 CZESCI.
    KREM GOTOWY ROBIMY JAK NA OPAKOWANIU , 2 SMIETANKI WLEWAMY DO MISKI WSYPUJEMY SNIEZKI I MIKSUJEMY AZ ZGESTNIEJE DODAJEMY CUKIER WANILIOWY. BISZKOPT NAJPIERW PRZEKLADAMY GOTOWA MASA WANILIOWA A POTEM NA WIESZCHU SMARUJEMY MASA SMIETANKOWA I NA SKOS POSYPUJEMY WIORKI KOKOSOWE I KAKAO SCHLADZAMY , ZYCZE SMACZNEGO

Porady

CIASTO NAJLEPIEJ SMAKUJE NA NASTEPNY DZIEN .MOZNA ZAMIAST KREMU WANILIOWEGO DODAC KREM CZEKOLADOWY ,A DO SMIETANKI I SNIEZKI DODAJEMY KAKAO SLODKIE I WERSJA CIEMNA GOTOWA.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować