Pascha z żelkami

0 (0 ocen)

  • 24 godz.
  • Dla 1 osoby

taka pascha będzie idealna dla najmłodszych

  • 24 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 250 gram sera twarogowego tłustego
    2 łyżki cukru pudru
    150 ml śmietanki 30 %
    1/3 szklanki wrzącej wody
    2 łyżeczki żelatyny
    150 gram żelków owocowych

Pascha z żelkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelki pokroić na małe kawałki.
    Ser twarogowy wymieszać z cukrem pudrem.
    Śmietankę ubić na sztywno.
    Dać do twarogu i delikatnie razem połączyć.
    Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie.
    Przestudzić.
    Cały czas mieszając masę twarogową wlewać małym strumieniem żelatynę.
    Na końcu dodać pokrojone żelki.
    Dokładnie razem wymieszać.
    Miseczkę wyłożyć folią spożywczą.
    Wlać masę serową.
    Przykryć.
    Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc.
    Przed podaniem na wierzch paschy położyć talerzyk, dnem do paschy.
    Odwrócić.
    Zdjąć folię spożywczą i dowolnie udekorować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy