Pascha z serem i owocami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis pochodzi z warsztatów z Kurtem Schellerem.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - twaróg: 1600 gramów
    - śmiatana (18%): 250 gramów
    - masło: 200 gramów
    - cukier: 300 gramów
    - migdały (posiekane): 100 gramów
    - rodzynki: 200 gramów
    - kandyzowane owoce: 200 gramów
    - laska wanilii (lub esencja waniliowa): 1 sztuka
    - skórka cytryny: 1 sztuka

Pascha z serem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło i cukier zmiksuj na jednolitą masę. Połącz z twarogiem, śmietaną oraz rodzynkami i wanilią – dokładnie wymieszaj. Możesz podawać np. w formie kulki lodowej przy użyciu łyżki do nakładania lodów. Wierzch posyp posiekanymi migdałami, kandyzowanymi owocami i startą skórką z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy