REKLAMA

Pascha z bakaliami

wyświetlono: 357 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Nieodłączny element wielkanocnego stołu.

opublikowany: 29.03.2016
Udostępnij Pinterest
  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 l tłustego mleka ( nie uht)
    250 ml kwaśnej śmietany
    4 jajka
    1 cukier waniliowy
    100 g cukru pudru
    100 g masła
    60 g bakalii
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzewamy z cukrem waniliowym. Śmietanę miksujemy z jajkami , dodajemy do mleka.Całość gotujemy dokładnie mieszając, dopóki całość się nie zetnie i oddzieli ser od serwatki.
    Durszlak wkładamy do miski i wykładamy go ściereczką. Przelej do niego ścięte mleko. Powstały twaróg odciskamy z nadmiaru płynu i odstaw, aby wystygł.Masło dokładnie ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy po łyżce twarogu, na końcu bakalie. Dowolną formę wykładamy folią spożywczą, wykładamy do formy masę serową. Uklepujemy ją dokładnie aby masa była zbita. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
    Następnego dnia dowolnie dekorujemy paschę i podajemy schłodzoną.

Porady

Paschę możemy polać rozpuszczoną czekoladą

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Nemi-Habibi Nemi-Habibi

Pascha z bakaliami

Nie może jej zabraknąć na wielkanocnym stole:)

kategoria: Desery pascha opublikowany: 24.03.2016 | wyświetlono: 951 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Kasia_S Kasia S

Pascha z bakaliami

z dużą ilością bakalii jest bardzo syta

kategoria: Desery pascha opublikowany: 05.01.2022 | wyświetlono: 97 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: tatalia IMG_20200222_173003

pascha

Zawsze gości w moim domu na wielkanocnym stole.

kategoria: Ciasta Desery pascha opublikowany: 27.02.2021 | wyświetlono: 873 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE