PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pascha z bakaliamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/41/824f99882393bbacfb331ce1da1d06df91c3ff70.jpeg400300http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pascha-z-bakaliami-1
Kilogram mielonego białego sera
Kostka masła
1/4 szklanki cukru
3 jajka
1/2 szklanki kremówki
Skórka otarta z całej pomarańczy
5 dag kandyzowanego ananasa
10 dag suszonych fig
10 dag suszonych moreli
10 dag obranych migdałów
10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej
10 dag rodzynek
3 garście wiórek kokosowych
Sposób przygotowania przepisu:
Pascha z bakaliami
1.
Bakalie drobno posiekaj.
Jajka ubijaj z cukrem na parze, aż powstanie kremowa, puszysta masa.
Kremówkę ubij na sztywno.
Utrzyj miękkie masło i dodawaj, cały czas miksując, po łyżce sera. Dodaj masę jajeczną oraz kremówkę.
Na koniec wsyp bakalie i wymieszaj.
2.
Wysokie sitko wyłóż gazą, napełnij masą, zawiń rogi gazy do środka.
Przykryj talerzykiem, dociąż (np. pełnym słoikiem).
Sitko ustaw na głębokim talerzu. Odstaw na 12 godzin do lodówki.
Po tym czasie paschę wyjmij na półmisek, odwracając sitko.
Udekoruj.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze