Pascha z bakaliami

  • wyświetlono: 621 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Nie może jej zabraknąć na wielkanocnym stole:)

Nemi-Habibi
  • 90min

Składniki

Kilogram mielonego białego sera
Kostka masła
1/4 szklanki cukru
3 jajka
1/2 szklanki kremówki
Skórka otarta z całej pomarańczy
5 dag kandyzowanego ananasa
10 dag suszonych fig
10 dag suszonych moreli
10 dag obranych migdałów
10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej
10 dag rodzynek
3 garście wiórek kokosowych

Sposób przygotowania przepisu:

Pascha z bakaliami

  • 1. Bakalie drobno posiekaj.
    Jajka ubijaj z cukrem na parze, aż powstanie kremowa, puszysta masa.
    Kremówkę ubij na sztywno.
    Utrzyj miękkie masło i dodawaj, cały czas miksując, po łyżce sera. Dodaj masę jajeczną oraz kremówkę.
    Na koniec wsyp bakalie i wymieszaj.
  • 2. Wysokie sitko wyłóż gazą, napełnij masą, zawiń rogi gazy do środka.
    Przykryj talerzykiem, dociąż (np. pełnym słoikiem).
    Sitko ustaw na głębokim talerzu. Odstaw na 12 godzin do lodówki.
    Po tym czasie paschę wyjmij na półmisek, odwracając sitko.
    Udekoruj.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciesezonowe_przysmakiWielkanocbakaliePascha

Komentarze

Podobne przepisy

image-24s1p8p

Dodane przez: dorotka1612

Pascha z czekoladą

Wielkanoc inspiruje. Co roku staram...

bakaliowa pascha

Dodane przez: monikaT83

Bakaliowa pascha z biszkoptami

To moja pierwsza pascha ale na...

Wielkanocna pascha - sernik z kiwi

Dodane przez: Ewa Mróz

Wielkanocna pascha - sernik z kiwi

Pyszna pascha z dodatkiem ulubionych...

Pascha waniliowa z kandyzowanymi owocami

Dodane przez: joanna30

Pascha waniliowa z kandyzowanymi owocami

Moja pierwsza pascha. I na pewno...

pascha

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Pascha czekoladowa z ptasim mleczkiem

Pascha – tradycyjna potrawa wielkanocna...

Alkoholowy bakaliowiec

Dodane przez: Jaga85

Warstwowy placek z bakaliami

Smak ciasta rewelacyjny, jeśli...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE