Pascha kresowa

  • wyświetlono: 247 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Doskonała propozycja na Wielkanoc

20190925_154312
  • 14 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

1 kg dobrze odcisnietego twarogu
2 szklanki cukru
2 kostki masła
4 jajka
1 cukier waniliowy
1.5 szklanki dowolnych bakalii
Szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

Pascha kresowa

  • 1. Twaróg przecisnąć 2 razy przez praskę. Jajka ubić z cukrem na parze i cukrem waniliowym . Przestudzoną masę jajeczną zmiksować z masłem aż utworzy się krem. Krem miksujemy dodając po łyżce sera. Na końcu dodajemy szczyptę soli i bakalie. Wykładamy do dowolnej firmy wyłożonej folia spożywczą. Dobrze chłodzimy, po wyjęciu dekorujemy

Porady

Pasche możemy polać polewą czekoladową.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Pascha kresowa

Komentarze

Podobne przepisy

image-1d9h41t

Dodane przez: nataliakielek

Pascha czekoladowa

Nietuzinkowy przepis na oryginalną...


Wiosenna pascha

Dodane przez: Jaga85

Wiosenna pascha

Dodatek herbaty sprawia, że nasza...

babka ziemniaczana kresowa

Dodane przez: PolskaGotuje

Babka ziemniaczana kresowa

Babka z surowych ziemniaków rodem...

Pascha - dwa smaki

Dodane przez: Jola1977-1977

Pascha - dwa smaki

Na świątecznym stole na pewno uroku...

Pascha wielkanocna

Dodane przez: paulisia_elk

Pascha wielkanocna

Waniliowa pascha z bakaliami

Pascha Wielkanocna

Dodane przez: JOANNA 55a

Pascha Wielkanocna z likierem

Pascha smakuje wyśmienicie.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE