Pascha kakaowo- bakaliowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Na świąteczny podwieczorek warto skusić się na paschę. Jest pracochłonna ale goście z pewnością ją docenią.

  • 60 min

Składniki:


  • 4 szklanki mleka
    1 szklanka kwaśnej śmietany 18%
    1 kostka masła
    2 jajka
    2 żółtka
    1/2 szklanki cukru pudru
    20 dkg mieszanych bakalii
    1 cukier waniliowy
    1 łyżka kakao
    1 galaretka cytrynowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pascha

Pascha kakaowo- bakaliowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1l59mfw 1. Mleko zagotować z cukrem waniliowym
  • image-25kdm7i 2. Śmietanę zmiksować z jajkami i żółtkami, wlać do wrzącego mleka, mieszać aż powstanie gęsty twaróg. waróg odcedzić.
  • image-0d957br 3. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać twaróg , zmiksować.
  • image-1hocj4f 4. Dodać bakalie , wymieszać. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie( 3/4 szklanki). Masę serową podzielić na 2 części . Do jednej dodać kakao a do drugiej galaretkę, wymieszać.
  • image-1kcxr20 5. Formę plastikową dobrze wysmarować masłem. Napełnić masą jasną a następnie masą kakaową. Formę przykryć, wstawić do lodówki na około 12 godz. Formę wstawić na chwilę do gorącej wody. Paschę wyjąć na talerz . Udekorować bakaliami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować