Pascha kakaowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Paschy nie może zabraknąć na świątecznym stole.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 dkg sera białego
    2 żółtka
    10 dkg cukru pudru
    1/2 szklanki śmietany 36%
    1/2 szklanki kakao
    1 cukier waniliowy
    1 paczka
    7 dkg orzechów w czekoladzie
    7 dkg draży czekoladowych
    1/2 szklanki rodzynek
    1 pomarańcza
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pascha

Pascha kakaowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na parze utrzeć żółtka z cukrem , wsypać cukier waniliowy. Wymieszać, ostudzić. Połączyć ze śmietaną zmiksować. Ser przekręcić przez maszynkę dwa razy, dodać masło, masę jajeczną, kakao, zmiksować. Wsypać rodzynki i drażetki, wymieszać. Masę przełożyć do salaterki wyłożonej wilgotną gazą. Wstawić do lodówki na noc. Paschę wyjąć z salaterki i gazy .Położyć na talerz, ozdobić wg uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować