Pascha

  • wyświetlono: 401 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smak tej paschy jest niepowtarzalny. Przyrządzam ją bez sera, tzn. sama robię ser, nie kupuję. Deser zawsze się udaje. Wystarczą tylko kandyzowane owoce i gotowe! Zamiast całych jajek można dać same żółtka.

kasiunia

Składniki

1 l mleka 3,2%
250 ml śmietany 18%
3 jajka
10 dag masła
10 dag cukru
rodzynki
owoce kandyzowane
cukier waniliowy

Sposób przygotowania przepisu:

Pascha

  • 1. Mleko walać do garnka, dodać cukry, jajka i śmietanę. Gotować na małym ogniu,od czasu do czasu mieszając, aż wytrąci się ser. Następnie zbieramy go łyżką cedzakową i odcedzamy na sicie. Odstawiamy do wystudzenia. Masło utrzeć na gładką masę, dodając stopniowo ser. Dodać rodzynki i owoce kandyzowane, wymieszać. Masę przełożyć do okrągłej formy i wstawić do lodówki, aby stężała. Przed podaniem wytrzepujemy z miski na talerz i dekorujemy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciesezonowe_przysmakiszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Pascha wielkanocna

Dodane przez: paulisia_elk

Pascha wielkanocna

Waniliowa pascha z bakaliami

Brzoskwiniowa pascha

Dodane przez: RedakcjaPP

Brzoskwiniowa pascha

Dużo gotuję i doskonalę moje umiejętności.

Pascha w pucharkach

Dodane przez: Cukiereczek

Pascha w pucharkach

Wielkanocną paschę podałam w bardzo...

Pascha kakaowo-bakaliowa

Dodane przez: Świeca Urszula

Pascha kakaowo- bakaliowa

Na świąteczny podwieczorek warto...

Wielkanocna pascha

Dodane przez: RedakcjaPP

Wielkanocna pascha

W święta musi być na naszym stole....

Pascha migdałowa

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Pascha migdałowa

Pracochłonny i dość kaloryczny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE