Pascha

  • wyświetlono: 1346 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Bez paschy nie wyobrażam sobie świąt wielkanocnych....

adela7
  • 20min

Składniki

1. mleko 2 litry
2. śmietana kwaśna 0,50 litra
3. jajka 4 sztuki
4. masło 25 dkg
5. cukier puder 25 dkg
6. cukier waniliowy 2 opakowania
7. bakalie mieszane 20 dkg

Sposób przygotowania przepisu:

Pascha

  • 1. Mleko z wanilią zagotować.
  • 2. Jajka rozmieszać w śmietanie, wlać do gotującego mleka. Gotować do oddzielenia się twarożku, mieszając.
  • 3. Sito wyłożyć gazą, zlać serek na sito. Dokładnie odsączyć i wystudzić.
  • 4. Masło z cukrem pudrem utrzeć na gładką masę. dodawać po łyżce sera nadal ucierać. Dodać bakalie, dobrze wymieszać.
  • 5. Na sicie rozłożyć wilgną gazę. Przełożyć masę, przykryć talerzykiem, obciążyć np. słoikiem napełnionym wodą. Odstawić na 8 godzin.

Porady

Czas oczekiwani 8 godzin.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

konkurs- wielkanocny

Komentarze

Podobne przepisy


Wiosenna pascha

Dodane przez: Jaga85

Wiosenna pascha

Dodatek herbaty sprawia, że nasza...

Pascha Wielkanocna

Dodane przez: witaminkaa

Pascha Wielkanocna

Pascha – tradycyjna potrawa wielkanocna...

Pascha - dwa smaki

Dodane przez: Jola1977-1977

Pascha - dwa smaki

Na świątecznym stole na pewno uroku...

Pascha waniliowa z kandyzowanymi owocami

Dodane przez: joanna30

Pascha waniliowa z kandyzowanymi owocami

Moja pierwsza pascha. I na pewno...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Pascha z twarożku gotowanego

Ze świątecznych słodkości, paschę...

Pascha Wielkanocna

Dodane przez: JOANNA 55a

Pascha Wielkanocna z likierem

Pascha smakuje wyśmienicie.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE