Pascha

4.5 (180 ocen)

  • 20 min

Bez paschy nie wyobrażam sobie świąt wielkanocnych....

  • 20 min

Składniki:

  • 1. mleko 2 litry
    2. śmietana kwaśna 0,50 litra
    3. jajka 4 sztuki
    4. masło 25 dkg
    5. cukier puder 25 dkg
    6. cukier waniliowy 2 opakowania
    7. bakalie mieszane 20 dkg
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pascha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko z wanilią zagotować.
  • 2. Jajka rozmieszać w śmietanie, wlać do gotującego mleka. Gotować do oddzielenia się twarożku, mieszając.
  • 3. Sito wyłożyć gazą, zlać serek na sito. Dokładnie odsączyć i wystudzić.
  • 4. Masło z cukrem pudrem utrzeć na gładką masę. dodawać po łyżce sera nadal ucierać. Dodać bakalie, dobrze wymieszać.
  • 5. Na sicie rozłożyć wilgną gazę. Przełożyć masę, przykryć talerzykiem, obciążyć np. słoikiem napełnionym wodą. Odstawić na 8 godzin.

Porady

Czas oczekiwani 8 godzin.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować