Pascha

4.5 (153 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Pyszny, kremowy, pełen bakalii deser, lepszy od wszystkich serników ;) I nie wymaga pieczenia :)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ser pełnotłusty: 80 dekagramów
    - żółtka: 6 sztuk
    - prawdziwe masło: 2 sztuki
    - cukier puder: 1.5 szklanki
    - laska wanilii: 1 sztuka
    - śmietana 30%: 2 szklanki
    - owoce kandyzowene, suszone morele, skórka pomarańczowa: 20 dekagramów
    - orzechy, migdały: 20 dekagramów
    - spory kawałek gazy: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Pascha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser dokładnie rozcieramy drewnianą pałką. Pod koniec ucierania dodajemy miąższ z wanilii i wlewamy powoli śmietanę.
  • 2. Strąk wanilii rozcinamy wzdłuż i czubkiem noża wydrążamy ze środka miąższ.
  • 3. Ser ucieramy dodając małymi porcjami 2 kostki miękkiego masła
  • 4. Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym żółtku i niewielkiej porcji cukru pudru.
  • 5. Pod koniec ucierania dodajemy miąższ z wanilii i wlewamy powoli śmietanę.
  • 6. Gdy masa będzie miała jednolitą, kremową konsystencję wsypujemy owoce kandyzowane, bakalie, orzechy i pokrojone w paseczki suszone morele. Dokładnie mieszamy.
  • 7. Paschę przekładamy na sito wyłożone gazą. Sito stawiamy na garnku lub misce, aby woda mogła ściekać. Wstawiamy do lodówki na 12 godzin. Przed podaniem przekładamy na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Żółtko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rosyjska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować