Parzybroda

  • wyświetlono: 945 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ten przepis przejęłam od babci. Parzybrodę gotuję często, bo jest pyszna.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Teresa Bachanek, Łódź
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 1/2 kurczaka z rożna
● 3 ziemniaki
● 1 szkl. fasoli jaś
● 1/2 kg kiszonej kapusty
● sól
● pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Parzybroda

  • 1. Groch zalewamy przegotowaną
    wodą i odstawiamy na
    3 godziny, następnie gotujemy.
    Ziemniaki obieramy i gotujemy,
    ucieramy z grochem.
  • 2. Mięso drobno kroimy. Kapustę
    płuczemy, gotujemy
    i odcedzamy, ale nie odciskamy.
    Mieszamy z mięsem
    i grochem z ziemniakami. Doprawiamy
    solą i p ieprzem.
    Ponownie mieszamy.
PPWS_05-2010

Porady

Parzybroda najlepiej smakuje odgrzewana.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szkola_babcikurczak z rożna

Komentarze

Podobne przepisy

miodowy kurczak na butelce

Dodane przez: Kloruś

Kurczak pieczony w glazurze

Złota chrupiąca skórka, słodkawy,...

kopytka ziemniaczane

Dodane przez: majka190382

Domowe kopytka ziemniaczane

Idealne jako dodatek do mięsnych...

kotlety siekane z kurczaka

Dodane przez: zlotko

Siekane kotlety z kurczaka

Brak pomysłu na obiad? Zróbcie...

Podudzia z kurczaka w sosie własnym

Dodane przez: Andzia Pichci

Podudzia z kurczaka w sosie własnym

To jeden z naszych ulubionych obiadów...

Pulpety w sosie własnym

Dodane przez: dawiddudziak

Pulpety w sosie własnym

Myślę że każdy z nas lubi pulpety.

pieczone kurczaki, ryż, z piekarnika

Dodane przez: martusia715

Kurczak w pysznym ryżu bez gotowania

Popisowe danie przed gośćmi. Jest...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE