Parzybroda

0 (0 ocen)

  • 60 min

Potrawa z kuchni regionalnej , gęsty kapuśniak ze świeżej kapusty okraszony boczkiem

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 kg białej kapusty
    0,30 dkg boczku wędzonego
    1 kg ziemniaków
    kawałek selera i pietruszki
    sól
    pieprz

Parzybroda - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać ,umyć i pokroić w kostkę.

    Do garnka dodać pokrojoną w kostkę kapustę oraz pozostałe warzywa. Po pół godzinie gotowania włożyć obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki.
    Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni , dodać do zupy.
    Doprawić pieprzem , solą i ugotować do miękkości.


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy