Paryskie bułeczki zapiekane z łososiem.

0 (0 ocen)

Coś na śniadanie

Składniki:

  • 200g świeżego, usmażonego, rozdrobnionego łososia lub z puszki
    2 jajka ugotowane na twardo , pokrojone
    2 łyżki papryki drobno pokrojonej
    1 łyżka cebuli drobno pokrojonej
    2 łyżki sera żółtego,startego
    3 łyżki majonezu
    pieprz do smaku
    4 bułeczki lub bagietka pocięta na 4 kawałki o dł.12cm
    folia aluminiowa

Paryskie bułeczki zapiekane z łososiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki farszu wymieszać i wypełnić nim przekrojone pionowo (nie do końca) rozchylone bułeczki.
    Każdą zawinąć w folię aluminiową i zapiekać 15 min w temp.200 stop.
    Po upieczeniu posypać szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy