Parówkowy piesek

0 (0 ocen)

  • 10 min

Idealny na śniadanie

  • 10 min

Składniki:

  • -dwie parówki
    -musztarda
    -wykałaczki

Parówkowy piesek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. z 2/3 parówki zrobić tułów wykałaczką przyczepić do niego głowę zrobioną z 1/3 parówki. Następie pokroić parówkę tak aby powstały cztery noki i w taki sam sposób przyczepić je do tułowia tak aby piesek stał. Na końcu głowy naciąć parówkę a w nacięte miejsce wsadzić kawałeczek pokrojony w mały prostokącik tak aby powstał język. Następnie kawałek parówki przyczepić do tyłu aby powstał ogonek. Kawałek parówki przeciąć na pół i przyczepić wykałaczkami uszka.Na koniec z musztardy zrobić oczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy