PARÓWKOWE MUMIE Z DOMOWYM KETCHUPEM

  • wyświetlono: 146 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Dla niejadków

60391074_2639148562766542_6096714640836788224_n
  • 5 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

* 10 parówek z szynki
* 1 opakowanie ciasta francuskiego
* 20 ziarenek czarnego pieprzu
* domowy ketchup

Sposób przygotowania przepisu:

PARÓWKOWE MUMIE Z DOMOWYM KETCHUPEM

  • 1. Ciasto francuskie nacinamy na centymetrowe paski. Następnie owijamy nimi parówki pozostawiając miejsce na oczy. Z ziarenek pieprzu robimy mumiom oczy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy po 5 mumii w 2 turach. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. Gotowe mumie podajemy z domowym ketchupem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

parówkowe mumie

Komentarze

Podobne przepisy

Domowa granola

Dodane przez: Patrycja33

Domowa granola

Chrupiąca, pachnąca i przede wszystkim...

Domowa ricotta

Dodane przez: dorota w

Domowa ricotta

Delikatna, domowa ricotta, lekko...

Domowy zakwas na chleb

Dodane przez: anamarisworld

Domowy zakwas na chleb

Domowy zakwas na chleb

granola

Dodane przez: viki2903

Domowa granola

Domowa mieszanka śniadaniowa płatków...

Domowa kanapka z sadzonym jajkiem

Dodane przez: bienpyt

Domowa kanapka z sadzonym jajkiem

Domowa kanapka z ciemnego pieczywa,...

Granola

Dodane przez: KorneliaRaubo

Domowa granola

Wspaniały pomysł na smaczny i zdrowy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE