" Parówkowe kostki z topionym serem "

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 min

Pyszna przekąska z delikatnego ciasta z dodatkiem soczystych parówek i ciągnącego żółtego sera.

  • 5 min

Składniki:

  • Składniki:

    - parówki drobiowe - 4 szt
    - ser żółty - 150 g
    - mąka - 3 szklanki
    - proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
    - sól - 1 łyżeczka
    - oregano - 1 łyżeczka
    - zimne masło - 3 łyżki
    - śmietana 18 % kwaśna - 1 szklanka

" parówkowe kostki z topionym serem " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kostki 1. Nagrzewamy piekarnik do 180C.

    Parówki gotujemy i kroimy w kawałeczki.

    Do miski wsypujemy mąkę, proszek, sól i oregano.

    Dodajemy pokrojone masło.

    Wszystko razem miksujemy
    ( końcówką z haczykami ).

    Dodajemy parówki i pokrojony w kostkę ser.

    Wlewamy śmietanę.

    Dokładnie mieszamy.

    Wykładamy ciasto na posypaną mąką deskę i rozgniatamy na placek ok. 30x25cm.

    Rozcinamy na kwadraty.

    ( Możemy dodatkowo posmarować roztopionym masłem ).

    Pieczemy ok. 25 minut.



    Zajadamy solo lub z sosami!

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2014

Komentarze

Podobne przepisy