Gotuję dla siedmio osobowej rodziny, w której skład wchodzą 8 miesięczne bliżniaki. Nie zawsze więc mam czas na wymyślne potrawy. Ta potrawa nie zabiera mi dużo czasu, a dzieci ją uwielbiają.
40 min
Składniki:
Ciasto: 3 szklanki mąki, szczypta soli, 3 łyżki oleju, 2 jaja, ok. 1 szklanki ciepłej wody, 1,5 dag. drożdży
Pozostałe składniki; parówki, ser żółty w plastrach, olej do smażenia
2.Przygotować parówki obierając je ze osłonek. Ser pokroić w grubsze pasy. Parówki owinąć spiralnie żółtym serem.
3.Ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 1 cm. Przygotowane parówki owijać ciastem, sklejając dokładnie brzegi.
4.Tak przygotowane bułeczki smażyć z obydwu stron na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego oleju. Po usmażeniu można odkroić z jednej strony czubek ciasta i polać kechupem parówkowe drożdżówki.
Komentarze