parówkowa przekąska

0 (0 ocen)

dobra przekąska na kolację do barszczu, do piwka............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, parówki 6 sztuk, usmażone pieczarki 200 ml/słoiczek, ser żółty 15 dag, bułka pszenna 1 sztuka

Parówkowa przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 6 pasków............

    na każdym położyć na środku paska parówkę, dodać usmażone pieczarki (użyłam swoje ze słoiczka) razem z cebulką, posypać startym serem żółtym np. morskim
  • etap 2. zawinąć wokół parówki i ponacinać ciasto, posmarować pędzelkiem maczanym w mleku..............

    do zużycia reszty pieczarek i sera pokroić bułkę na trzy porcje, posmarować mlekiem i dodać resztę składników...............

    piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 30 minut ciasto francuskie, bułki można wyjąć po 10 minutach

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy