Parówkowa mumia

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Parówkowa mumia to propozycja na pyszną przekąskę z ciasta francuskiego, a jej wykonanie jest tak proste, że maluchy chętnie pomogą w przygotowaniu:)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie arkusz: 1 sztuka
    - parówki cienkie: 10 sztuk
    - sałata strzępiasta-liście: 5 sztuk
    - ketchup: 5 łyżek

Parówkowa mumia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto dzielimy na 10 części, a każdą z nich na paseczki o szerokości 6-8 mm. Parówki obieramy z osłonek i owijamy paseczkami z ciasta francuskiego, tak aby cała parówka była zakryta, z wyjątkiem małej szpary na oczy. Mumie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, pieczemy na złoty kolor ok. 15 min. Podajemy z sałatą i ketchupem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy