Parówki zapiekane z serem, papryką i boczkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealny pomysł na zakąski. Szybki, łatwy i tani.

  • 30 min

Składniki:

  • Parówki (najlepiej grube)
    Ser ( 5plastrów)
    Papryka (konserwowa lub świeża)
    1 mała cebula
    Kilka plastrów boczku wędzonego

Parówki zapiekane z serem, papryką i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki nacinamy wzdłuż, dosyć głęboko. Na rozgrzanym oleju delikatnie obsmażamy,tak by nacięcia się bardziej rozszerzyły.. Następnie w nacięcia wkładamy ser pokrojony w paski, cebulę oraz paprykę. Całość zawijamy plastrami boczku wędzonego bądź parzonego. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w piekarniku w temp. 18C, przez ok 15 min. Gotowe parówki polewamy ketchupem bądź sosem wedle życzenia :)
    Smacznego.

Porady

Plastry boczku powinny być dosyć duże, tak żeby można było swobodnie owinąć nim parówkę. Ja użyłam stanowczo za małych. W razie kłopotów idealnie sprawdzą się wykałaczki

Komentarze

Podobne przepisy