Parówki z serem w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo szybka i bardzo smaczna przekąska.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    4 parówki
    2 plastry sera żółtego
    1 jajko

Parówki z serem w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić w paseczki.
  • 2. Parówki przekroić na połówki.
  • 3. Ser żółty pokroić na paseczki .
  • 4. Parówki naciąć wzdłuż, w każde nacięcie włożyć paseczki sera.
  • 5. Parówki owinąć ciasno paseczkami ciasta francuskiego.
  • 6. Wierzch ponacinać.
  • 7. Posmarować rozkłóconym jajkiem.
  • 8. Piec do lekkiego zrumienienia w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy