Parówki z serem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Parówki zapiekane z serem to danie szybkie i tanie. Bardzo lubią je przede wszystkim dzieci.

Składniki:

  • ● 1 kg parówek
    ● 25 dag pieczarek
    ● 25 dag żółtego sera
    ● 2 pomidory
    ● 4 cebule
    ● 2 papryki
    ● ostra papryka w proszku
    ● olej
    ● sól
    ● pieprz

Parówki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy
    pokrojone w plastry
    cebule. Gdy się zeszklą,
    dodajemy pokrojone w paski
    papryki, pomidory i pieczarki.
    Doprawiamy.
  • 2. Gdy pieczarki puszczą
    trochę soku, a papryka
    zmięknie, wykładamy warzywa
    na blaszkę, na wierzchu
    układamy parówki.
  • 3. Podpiekamy ok. 10 minut,
    a następnie posypujemy
    startym serem i jeszcze raz
    podpiekamy (ok. 5 minut),
    aż ser się rozpuści.

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Komentarze

Podobne przepisy