Parówki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Danie zarówno na obiad jak i na imprezę. Łatwe i szybkie do wykonania.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg pieczarek
    1 kg parówek śniadaniowych
    Przecier pomidorowy
    4 ząbki czosnku
    Cebula
    Olej
    Vegeta
    Pieprz

Parówki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rądlu podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki (dużą kostkę). Dodajemy do podsmażonej cebuli. Dusimy na małym ogniu ok. 5 min. Od czasu do czasu mieszając. Podlać wodą i dusić jeszcze ok. 15 min. Doprawić vegetą i pieprzem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Parówki kroimy na mniejsze kawałki (ok. 3-4 cm) . Nacinamy z obu stron na krzyż. Do gotowych pieczarek dodajemy przecier pomidorowy. Jeżeli pieczarki są zbyt gęste dolewam wodę. Na końcu dodać pokrojone parówki. Wszystko razem wymieszać. Przykryć i podgotować do momentu, aż nacięte parówki się pootwierają. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy