Parówki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W rądlu podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki (dużą kostkę). Dodajemy do podsmażonej cebuli. Dusimy na małym ogniu ok. 5 min. Od czasu do czasu mieszając. Podlać wodą i dusić jeszcze ok. 15 min. Doprawić vegetą i pieprzem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Parówki kroimy na mniejsze kawałki (ok. 3-4 cm) . Nacinamy z obu stron na krzyż. Do gotowych pieczarek dodajemy przecier pomidorowy. Jeżeli pieczarki są zbyt gęste dolewam wodę. Na końcu dodać pokrojone parówki. Wszystko razem wymieszać. Przykryć i podgotować do momentu, aż nacięte parówki się pootwierają. Smacznego.
Komentarze