Parówki w pikantnej zalewie

0 (0 ocen)

Bardzo dobra przekąska do piwa.

Składniki:

  • 1/2 kg parówek
    2 cebule
    3-4 ząbki czosnku
    3-4 papryczki chilli (świeże lub suszone)
    Zalewa:
    3 szkalnki wody
    1 szklanka octu
    1 łyżka gorczycy
    1 łyżka soli
    3 łyżki cukru
    5 kulek ziela angielskiego
    4-5 listków laurowych
    1 łyżeczka pieprzu ziarnistego

Parówki w pikantnej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na zalewę zagotować, odstawić i ostudzić. Z parówek usunąć osłonki, przekroić na pół. Cebulę obrać i pokroić na ósemki. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Parówki przełożyć do słoika. Dodać do nich cebulę i czosnek. Zalać zalewą, zamknąć i odstawić do lodówki. Parówki gotowe są po około tygodniu.

Porady

Można je przechowywać w lodówce, w zalewie do trzech miesięcy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy