Parówki w naleśnikach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Trochę inna wersja naleśników. Smaczne są na ciepło, jak i na zimno.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3/4 szkl. mleka
    20 dag mąki
    szczypta soli
    4 jajka
    łyżka oleju
    cienkie parówki
    bułka tarta
    10-15 dag sera żółtego
    ketchup

Parówki w naleśnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od przygotowania naleśnikowego ciasta. Mleko, dwa jajka i szczyptę soli połącz z mąką. Dodaj łyżkę oliwy i dobrze wymieszaj. Ostaw na około pół godziny.
  • 2. Z przygotowanego ciasta usmaż cienkie naleśniki. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Parówki obierz z folii i ułóż po jednej na każdym naleśniku. Posmaruj warstwą ketchupu, posyp startym serem i zwiń w rulon. Naleśnik przekrój na pół, lepiej będzie smażyć.
  • 3. Pozostałe jajka roztrzep. Panieruj naleśniki najpierw w jajku, następnie w tartej bułce. Na patelni rozgrzej olej. Naleśniki obsmażaj na złoty kolor z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy