Parówki w mundurkach

5 (189 ocen)

  • 40 min

Stanowczo nie doceniamy parówek jako głównego składnika dań szybkich i bardzo smacznych...

  • 40 min

Składniki:

  • Parówki cienkie dobrej jakości około 12 sztuk

    Ciasto:
    45 dag mąki pszennej
    4 jajka
    1 szklanka wody gazowanej
    1 szklanka mleka
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki cukru

    Panierka;
    2 jajka
    bułka tarta z mielonym lnem
    olej roślinny do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Parówki w mundurkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywną pianę,następnie dodajemy żółtka i sól,miksujemy,wlewamy mleko,wodę oraz wsypujemy mąkę ,mieszamy i robimy ciasto naleśnikowe. Odstawiamy na 30 minut aby ciasto "doszło" po czym smażymy cienkie placki na rozgrzanej patelni na minimalnej ilości oleju.
  • Panierujemy 2. Parówki odwinąć z folii ułożyć po jednej na każdym naleśniku i zawinąć w rulon.Maczać w roztrzepanych w miseczce jajkach panierować w bułce tartej z siemieniem lnianym zmielonym i obsmażać na rumiano na patelni.Podawać na gorąco z dowolnym sosem np czosnkowym lub ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować