Parówki w cieście z warzywami i serem

5 (149 ocen)

  • 30 min

Doskonałe na śniadanie, kolację, na zimno i na ciepło, dla dzieci i dorosłych

  • 30 min

Składniki:

  • Mleko (około szklanki)
    1 jajko
    mąka (szklanka)
    sól
    pieprz
    2-3 parówki
    papryka czerwona i zielona
    posiekana natka pietruszki
    Posiekaną i podsmażoną cebulę
    3-4 łyżki startego żółtego sera
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki w cieście z warzywami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy składniki (mleko, jajo, mąkę). Ciasto ma być lekko lejące. Dodajemy parówki pokorojone w talarki, podsmażoną cebulkę, paprykę (kolorową) pokrojoną w kostkę. Dodajemy posiekany szczypior, natkę pietruszki. Ilość dodanego startego żółtego sera zależy od waszych upodobań. Doprawić do smaku solą, pieprzem lub dla smakoszy ostrych potraw pieprzem cayenne. Nakładamy ciasto dużą łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron na złoto-brązowy kolor. Smakuje na ciepło i na zimno.
    Smacznego!!!

Porady

Można dodać także brokuła lub inne warzywa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować