PARÓWKI W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis babci po mojej modyfikacji :)

  • 30 min

Składniki:

  • szklanka mąki
    2 jaja
    10 parówek
    mleko
    sól, pieprz, słodka papryka, czosnek granulowany, oregano
    olej do smażenia

Parówki w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Parówki obieramy z osłonek następnie oprószamy mąką
    2. Ciasto przyrządzamy gęstsze niż na naleśniki. Żółtka oddzielamy od białek. Do mąki dodajemy żółtka oraz mleko do uzyskania pożądanej konsystencji, następnie wszystko miksujemy dodając przyprawy oraz ubitą pianę z białek.
    3. Parówki zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju

Porady

Najlepiej smakują podane na gorąco z sosem czosnkowym lub ketchupem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy