Parówki w cieście francuskim z wędzonym boczkiem i serem

4.49 (177 ocen)

  • 25 min

Szybkie, proste danie nie wymagające dużego wysiłku.

  • 25 min

Składniki:

  • paczka parówek
    pół opakowania ciasta francuskiego
    kilka plastrów wędzonego boczku
    kilka plastrów sera
    czosnek granulowany
    jajko do posmarowania
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki w cieście francuskim z wędzonym boczkiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • parówki w cieście francuskim 1. Każda parówkę przecinamy i napełniamy serem. Owijamy w boczek i dowolnie w ciasto francuskie ( ja zawijałam dowolnie: warkocz lub całe owinięte lub po skosie). Smarujemy jajkiem i zapiekamy ok. 15 min w 170 C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować