Parówki w cieście francuskim

0 (0 ocen)

Szybka przekąska przygotowana razem z mężem :)

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    12 parówek (ok 4 cm jedna)
    12 plasterków sera żółtego
    12 cienkich plasterków surowej szynki lub karkówki
    1 jajko
    zioła prowansalskie

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie podzielić na 12 kawałków,
  • 2. Mięso np. szynkę lub karkówkę lekko ubić jak na schabowe, po czym mięsem owinąć parówkę.
    Na każdy kawałek ciasta położyć plaster sera żółtego. mięso z parówką i zwinąć ciasto.
  • 3. Posmarować roztłuczonym jajkiem i posypać ziołami
  • 4. Piec ok 25 min do zarumienienia w 180 stop C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy