Parówki w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

ekspresowe danie z sałatką

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • PARóWKI W CIEśCIE FRANCUSKIM:
    - ciasto francuskie: 1 opakowanie
    - parówki: 5 sztuk
    - ziarna sezamu: 5 łyżeczek
    SAłATKA:
    - ogórki kiszone: 5 sztuk
    - cebula: 1 sztuka
    - marchewki: 3 sztuki
    - sól, pieprz: 2 szczypty
    - olej: 3 łyżki

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Włączam piekarnik.
    2. Ciasto francuskie kraje na prostokąty i w każdym umieszczam parówkę i zwijam.
    3. Posypuje ziarnami sezamu.
    4. Piekę ok. 20minut w temp. 180C. w nagrzanym piekarniku.
    5. W tym czasie robię sałatkę. Ogórki i cebule kraje w kostkę a marchewkę ścieram na grubych oczkach. Doprawiam solą, pieprzem i olejem.
    6. Upieczone parówki podaje z sałatką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy