Parówki w cieście drożdżowym

5 (165 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Parówki,żółty ser,salami, kiechup otulone ciastem drożdżowym. Super. Jeszcze czuję ten zapach na domu. Nie zastąpione.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • Zaczyn:
    2,5 dag. drożdży
    1 szkl. mleka
    1 łyżeczka cukru
    Ciasto:
    3 szkl. mąki
    2 łyżki oleju
    2 jaja
    szczypta soli
    Dodatkowo:
    8 parówek obranych z folijki
    8 plasterków salami
    8 łyżek keczupu
    10 dag. żółtego sera
    sezam do posypania
    mleko do smarowania
    blacha wyłożona papierem do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ciasto drożdżowe

Parówki w cieście drożdżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Parówki w cieście drożdżowym 1. Składniki zaczynu mieszam, odstawiam na 15 min. aby wyrosły. Do mąki dodaję zaczyn, jajka,olej, sól i zagniatam. Nakrywam ściereczką i czekam aż wyrośnie. Jeszcze raz zagniatam i dzielę na 8 części. Robię placuszki, wałkuję. Smaruję keczupem, kładę starty żółty ser,salami , parówkę i zawijam.
  • Parówki w cieście drożdżowym 2. Formuje paluchy. Smaruję mlekiem, posypuję sezamem. Piekę 25 minut w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować