Parówki po zakopiańsku

5 (188 ocen)

  • 15 min

Te danie zawsze w dzieciństwie tata nam serwował. Nazwa wzięła się po tym jak wrócił ze szkolenia z pracy w Zakopanem.

  • 15 min

Składniki:

  • Parówki
    Parę plastrów żółtego sera
    Olej do smażenia
    Keczup, ewentualnie sos czosnkowy
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Parówki po zakopiańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Surowe parówki nacinamy wzdłuż nożem. W powstałą szczelinę wkładamy pocięty w paski ser. Tak przygotowane parówki smażymy z obydwu stron na patelni. Zapieczone parówki polewamy keczupem, bądź sosem czosnkowym. Podawać z chlebem.

Porady

Żółty ser można zastąpić serkiem topionym w plastrach Smażymy do czasu aż ser się rozpuści i zapiecze z parówką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować