PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Parówki po węgierskuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/72/7b1da15c8aba1c20b20f66a250ce659018e2e0ea.jpeg800450http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/parowki-po-wegiersku-14
1/2 kg parówek
1/2 kg pieczarek
2 cebule
1-2 czerwone papryki
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki mąki pszennej
1/2 szklanki kwaśnej śmietany - u mnie 18%
sól
pieprz
papryka słodka mielona
papryka ostra mielona
szczypta chili
1 łyżeczka natka pietruszki, użyłam suszonej
olej do smażenia
wywar jarzynowy, tyle by wszystko było przykryte
Sposób przygotowania przepisu:
Parówki po węgiersku
1.
Cebule i paprykę kroję w kostkę i podsmażam na rozgrzanym oleju.
2.
Pieczarki kroję w plastry, podsmażam na łyżce masła i łączę z cebulką.
3.
Parówki kroję w półksiężyce, mieszam z cebulą, papryką i pieczarkami, podlewam wywarem z jarzyn, tak by wszystko było przykryte i gotuje przez kilkanaście minut.
4.
Dodaję przecier pomidorowy, zagęszczam śmietaną wymieszaną z mąką. Wszystko doprawiam do smaku solą pieprzem, papryką, posypuję suszoną natką i dokładnie mieszam.
Podaję z ryżem ugotowanym na sypko.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze