Parówki panierowane z sosem czosnkowo- ziołowym

0 (0 ocen)

Parówki podane inaczej niż zwykle

Składniki:

  • Parówki dobrej jakości
    ser żółty (cienkie plasterki żeby można było zawinąć parówki)
    mąka
    jajko } wzależności ile będziemy parówek panierować
    bułka tarta
    olej do smażenia

    Sos:
    Jogurt typu greckiego
    łyżka majonezu
    3 ząbki czosnku
    zioła prowansalskie
    bazylia troszkę cukru do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki panierowane z sosem czosnkowo- ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos 1. Parówki obrać z osłonek jak są duże przekroić na połowę.Każdą owinąć w ser żółty i następnie panierować dwukrotnie po czym usmażyć w głębokim oleju.Odsączyć z tłuszczu (papierowy ręcznik)
    Sos :
    Jogurt przekładamy do miseczki (ja użyłam 3/4 dużego opakowania tego z Biedronki) dodajemy majonez ,przepuszczony przez praskę czosnek. Mieszamy składniki dodajemy do smaku zioła prowansalskie ,bazylię i cukier,i znowu mieszamy.Podajemy z parówkami na ciepło

Porady

Sos najlepiej zrobić godzinkę wcześniej do "przegryzienia "

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować