Parówki owinięte boczkiem - na grilla i do piekarnika

4.5 (157 ocen)

Sezon grillowy w pełni, proponuję coś innego niż kiełbasa, karkówka czy szaszłyki a mianowicie... parówki. Ale nie byle jakie, bo owinięte boczkiem, nadziane korniszonem i serem. A jeśli nie przepadacie za grillowaniem - zróbcie je w piekarniku.

Składniki:

  • 6 parówek
    6 plasterków wędzonego boczku
    3 plastry sera
    2 ogórki konserwowe
    keczup
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki owinięte boczkiem - na grilla i do piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser kroimy w podłużne, dość cienkie paski. Ogórki przekrawamy wzdłuż na pół, również kroimy w paski.
  • 2. Każdą z parówek nacinamy wzdłuż. W środek wkładamy kawałki ogórka konserwowego i sera. Każdą parówkę owijamy plastrem wędzonego boczku.
  • 3. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni, przez około 15 minut lub grillujemy do zarumienienia. Podajemy polane keczupem, z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować