Parówki faszerowane pieczarkami, cukinią, papryką i serem

5 (2 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób

Pyszna, szybka, tania i bardzo prosta w przygotowaniu przekąska. Idealna np. na kolację, ale nie tylko.

  • 25 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • • 6 parówek dobrej jakości,
    • 3 średnie pieczarki,
    • ½ czerwonej cebuli,
    • 4-5 plasterków cukinii,
    • 4-5 paseczków żółtej papryki,
    • 2 łyżki startego żółtego sera,
    • olej do smażenia,
    • sól, pieprz, słodka papryka,
    • posiekany szczypiorek
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Parówki faszerowane pieczarkami, cukinią, papryką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, pieczarki, paprykę, cukinię kroimy w kostkę i podsmażamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach i dodajemy do podsmażonych warzyw, dokładnie mieszamy. Parówki nacinamy wzdłuż, delikatnie rozchylamy, aby zrobić rynienkę i nakładamy farsz.
    Parówki zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 15-20 min. Podajemy z ulubionym sosem, ketchupem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować