Parówki-Diabełki

4.21 (194 ocen)

Przy niewielkim nakładzie pracy danie mamy w kilka minut.

Składniki:

  • parówki ( po dwie sztuki na osobę)
    10 dag żółtego sera
    tłuszcz do smażenia
    ketchup do polania
Wystaw ocenę:

4.21 (194 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Przystawki

Parówki-diabełki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki obieram ze skórki. Najpierw kroję wzdłuż na na pół, każdą połówkę kroję na połowy i każdy koniec nacinam do 1/4 długości. Tłuszcz rozgrzewam, wrzucam pokrojone parówki i smażę kilka minut, aż końce się odwiną na boki. Ser ścieram na tarce. Na talerz nakładam porcję parówek, gorące posypuję tartym żółtym serem, by się lekko rozpuścił i od razu polewam ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować