Parówki a la stroganoff

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Parówki a la stroganoff

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cienkie parówki: 50 dekagramów
    - posiekane cebule: 2 sztuki
    - słodka papryka w proszku: 1 łyżeczka
    - masło lub margaryna: 1 łyżka
    - koncentrat pomidorowy: 0.25 szklanki
    - musztarda: 1 łyżka
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - woda: 1 szklanka
    - kwaśna śmietana: 0.5 szklanki
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Parówki a la stroganoff - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą parówkę przekroić na pół. Ponacinać na krzyż. Zbrązowić na tłuszczu. Dodać cebulę, paprykę, koncentrat pomidorowy, musztardę, kostkę bulionową rozpuszczoną w wodzie. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Na końcu wmieszać śmietanę. Podawać np. z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować