Parówka w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybka i sycąca kolacja.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    3 parówki
    20dag pieczarek
    1 mała łyżka masełka
    1 mała cebulka
    6 łyżek keczupu pikantnego
    10 dag startego sera najlepiej gouda
    1 jajko
    zioła prowansalskie
    sezam lub siennie lniane do posypania

Parówka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulkę oczyszczamy i podsmażamy.Ciasto rozkładamy i kroimy na 6 równych prostokątów takich żeby zmieściła się parówka i farsz z pieczarkarek.Na każdym kawałku ciasta rozsmarowujemy keczup kładziemy na to pieczarki parówkę posypujemy serem i zawijamy sklejamy wszystkie rogi możemy sobie pomóc widelcem.Taką sakiewkę smarujemy jajkiem posypujemy ziołami i sezamem wkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wsuwamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy 20 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy