Parówka na pieczarkach w krokiecie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Krokiet z takim nadzieniem posmakuje każdemu

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    3 szklanki mleka
    2 szklanki mąki
    2 jajka
    3 łyżki oleju
    szczypta soli

    Olej do smażenia naleśników

    Farsz:
    8 parówek
    60 dag pieczarek
    2 kulki mozzarelli
    2 łyżeczki vegety
    pieprz do smaku
    2 łyżki masła
    3 jajka
    bułka tarta do panierowania

Parówka na pieczarkach w krokiecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie ciasta: Podane składniki mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy naleśniki.
  • 2. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki i smażymy na maśle. gdy będą miękkie doprawiamy vegetą i pieprzem. Z parówek zdejmujemy osłonki przekrawamy wzdłuż a następnie na połowę. Mozzarellę ścieramy na tarce. Jajko rozkłócamy w miseczce.
  • krokiet z parówką 3. Na każdym naleśniku kładziemy łyżkę smażonych pieczarek, 2 kawałki parówki, posypujemy serem. Zwijamy jak krokieta i panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni z dwóch stron na złoty kolor.

Porady

Mozzarellę można zastąpić serem żółtym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy