Parowańce z jagodami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przysmak lata

  • 60 min

Składniki:

  • 6 szklanek mąki pszennej
    szczypta soli
    1\2 litra mleka
    1 szklanka cukru
    paczka drożdży (100g)
    3 jajka
    ok. 3 łyżek oleju
    500 ml jagód
    cukier do smaku
    ewentualnie łyżka mąk

Parowańce z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podgrzać mleko z cukrem i drożdżami, wbić trzy jajka. Wlać do miski z mąką i wszystko zagnieść, dodając olej. Odstawić do wyrośnięcia. Jagody wymieszać z cukrem i mąką, Nakładać porcję jagód na kawałki ciasta, formując bułeczki. Parować ok. 10 min.

Komentarze

Podobne przepisy