PARMEŃSKA Z MIĄŻSZEM Z MANDARYNKI I CZERWONYM PIEPRZEM

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybka przystawka, bo w prostocie jest siła i smak:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - szynka parmeńska: 150 gramów
    - mandarynka: 2 sztuki
    - oliwa z oliwek Extra Vergin: 3 łyżki
    - czerwony pieprz ziarnka (rozgniatamy ziarna:)): 1 łyżka
    - chleb razowy (kromki): 4 sztuki

Parmeńska z miąższem z mandarynki i czerwonym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na cienkich plastrach szynki parmeńskiej kładziemy sam miąższ z mandarynek.
    Posypujemy zgniecionym w moździerzu czerwonym pieprzem i kropimy oliwą z oliwek.
    Podajemy z ciemnym chlebem i cieszymy się smakiem:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy