Paprykowy schab pieczony w rękawie

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Tak przygotowane mięso jest bardzo smaczne i soczyste,z wyczuwalną nutka papryki.Nie wymaga dużo pracy.Idealna propozycja na obiad.Prosto i smacznie.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    4 łyżki oleju
    sól i pieprz do smaku
    marynata do mięs ( klasyczna )
    papryka słodka w proszku
    1 woreczek do pieczenia

Paprykowy schab pieczony w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyszczamy,myjemy i bardzo dokładnie osuszamy.Następnie mięso nacieramy dokładnie przyprawami i olejem.Wkładamy do lodówki na około 2 godziny.
  • 2. Po tym czasie mięso wraz z olejem przekładamy do woreczka do pieczenia,woreczek zawiązujemy i z wierzchu nakłuwamy.Układamy w formie żaroodpornej.
  • 3. Tak przygotowane mięso pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni.Od czasu do czasu mięso polewamy sosem,który wytwarza nam się podczas pieczenia.
  • 4. Upieczone kroimy i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy